Le kell szögeznem Sandra Bullock-ot nem kedvelem, sem nem tartom jó színésznőnek sem pedig jó nőnek. Ugyanez a helyzet Keeanu Reaves-el is. Hiába istenkirály mind a három Mátrix, de a csóka nem jó színész. Egy féle fejet tud vágni, de azt konzekvensen. Na ez még egy kommandós szerepéhez is kevés. Namármost a Speedben egy nagy nagyarcú kommandóst játszik, aki természetesen nyakig merül egy szakmába vágó esetbe.

A film megvalósítása teljesen király, abszolult reális, a karakterek, a szereplők is teljesen hétköznapinak tünnek.

Akció film létére nem robban fel benne a fél város és emlékeim szerint lövöldözés is alig van. Mégis feszül az ember, mert hétköznapi emberek kerülnek ultrabutál helyzetbe, ami mégis valahol reális, mert a való életben is megvalósulhat.

Klassz akciófilm szerintem. A műfajban rengeteg a bóvli, az értéktelen zsé kategóriás darab. Ez a film azonban a realitása, a jó forgatókönyve, a jól elhelyezett akció részek és a kaszkadör flikk-flakkok kifinomult adagolása miatt még mindig üt. Pedig régi darab.

Aki szereti a jó akció filmeket, a kiegyensúlyozott mégis célszerű látványt és akar egy jót szórakozni na meg persze nem akar megfeszülni, hogy megértse a mondanivalót, ugorjon neki.

Tetszési faktor: 10/10

Sokszornézős: mert egyszerű a sztori és mégis szórakoztató a kiegyensúlyozott és profi forgatókönyv és rendezés miatt.

Annyi negatívum talán ide passzol, hogy túl hosszú lett a vége...az utolsó 15 perc már nem kellett volna...

Egyébként van olyan aki még nem látta sosem?

Szerző: valaminick

Szólj hozzá!

Címkék: speed

A bejegyzés trackback címe:

https://tekafanatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr521577455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása